För dig som vill lära dig mer om travsporten, kommer nu en hemsida att titta igenom. Nuförtiden finns det så många olika travlopp och tävlingar att titta på och följa, för att inte tala om alla spelformer man kan välja mellan. För nybörjare kan det ibland var svårt att hänga med i svängarna och förstå vad alla dessa bokstäver och siffror betyder. Är du erfaren, så vet du nog vad det mesta betyder, men kanske finns det ändå ett intresse att läsa vissa sidor.

Vi vill därför förklara med dessa artiklar vad travsport är för någonting, var du kan gå för att se ett lopp, olika tävlingar samt hur du spelar på hästar. Vi tycker det är roligt att trav är så stort i Sverige, och att så många människor intresserar sig för travsporten.

Det är som sagt mycket att lära sig när det gäller hästkapplöpningar. Inte minst vad det är för slags hästar som används till olika lopp och hur de avlas och föds upp.

Svensk Travsport har all information om hästarna som används, men här beskrivs det även kortfattat om djuren och hur de ska skyddas för att inte exploateras för mycket. Det finns även många regler inom travsporten och vi ska försöka förenkla dem en aning.

Vare sig du är ny på banan eller i totospelens värld, finns nyttig information att hämta och vill du lära dig ännu mer om trav, finns det travkurser att ta för alla åldrar och olika erfarenhetsgrader.

Hoppas att du kommer att känna dig mer hemma vad gäller travsport och hästkapplöpningar i fortsättningen.

Trevlig läsning!